طیف وسیعی از کاندید های عمل پروتز سینه ، خانم هایی هستند که در زمان باروری قرار دارند یا قصد بارداری مجدد دارند. برای متقاضایان جراحی پروتز پستان معمولا سوالاتی مثل آیا بعد از پروتز سينه ميتوان شير داد ، به وجود خواهد آمد. در حالت کلی باید گفت : خوشبختانه کسانی که این عمل را برای افزایش سایز سینه های خود انجام داده اند ، مشکلی در شیردهی به فرزندانشان به وجود نخواهد داشت. این عمل اکثرا به مجرای شیری و فضای مربوط به غدد شیری آسیبی وارد نمی کند و امکان نشت سیلیکون های موجود داخل پروتز ، به شیر مادر بسیار کم است. با ما همراه باشید تا در خصوص پروتز سینه و شیر دهی مطالب مهمی را بیان کنیم.
آیا بعد از پروتز سينه ميتوان شير داد؟
با وجود پروتز می توان همچنان به شیردهی ادامه داد. بعد از جراحی ، ایمپلنت ها به نظر طبیعی هستند و فقط نیاز به مقداری تنظیم در قسمت سر سینه دارند اما مشکل فیزیکی برای فرآیند شیر دادن به کودک پیش نخواهد آمد. حتی برخی از پروتز های پستان قابلیت ایجاد فشار و ماساژ برای تحریک غدد شیری را دارند که انجام این عملیات را راحت تر می کند.
همچنین جراحی ایمپلنت سینه به طور کلی مانع از بارداری نخواهد شد. در زمان حاملگی به علت تغییرات طبیعی در اندازه و شکل سینه ، ممکن است باعث عدم راحتی یا نیاز به تنظیم مجدد پروتز باشد. این مشکل با مراجعه به یک جراح پروتز پستان خوب در تهران کاملا رفع می شود و نگران کننده نیست. اما اگر بعد از باروری ، مشکلاتی از جمله ناتوانی در شیردهی و در دریافت احساسات در این ناحیه تغییراتی احساس کردید بهتر است با پزشک خود مشورت کنید. دقت داشته باشید که این مسائل برای همه بیماران صدق نمی کند.
خطر انتقال محتوا ایمپلنت از شیر مادر به نوزاد وجود دارد ؟
خیر همچین رخ دادی نادر است مگر در زمانی که پزشک از پروتز های بی کیفیتی استفاده کند. ماده داخل پروتز ها بسیار ایمن هستند و در حالت عادی انتقال آن به شیر مادر بسیار کم است. تنها زمانی این اتفاق ممکن است بروز دهد که آسیب یا خرابی در ایمپلنت وجود داشته باشد. نکته مورد توجه این است که ؛ ماده ایمپلنت به کودک آسیبی نخواهد رساند بهتر است هر گونه علائم غیر طبیعی در این محل را به پزشک خود اطلاع دهید و در صورت نیاز اقداماتی برای بر طرف کردن عوارض آن انجام دهید. پروتز سینه و شیر دهی هیچ تداخلی با یک دیگر ندارند و خانم ها می توانند با خیالی آسوده این عمل را انجام داده و به فرزندان خود نیز شیر دهند.
مشکل در فرآیند پروتز سینه و شیر دهی
- محل برش جراحی : محل برش جراحی پروتز سینه در شیردهی بسیار پر اهمیت است.
- محل قرار گیری پروتز سینه : بهترین نوع قرار گیری پروتز ، در بین بافت و عضله یا زیرعضله سینه است تا اختلالی برای شیردهی به نوزاد به وجود نیاید.
- حساسیت سینه بعد از عمل : تعدادی محدود از بانوان پس از جراحی پروتز سینه حساسیت هایی پیدا می کنند. به طوری که تحمل یک لمس یا برخورد جزِئی با سینه را ندارند. درد پستان تاثیر مستقیم بر روی شیردهی خواهد گذاشت.
چه طور از مشکلات شیردهی بعد از عمل پروتز سینه جلوگیری کنیم ؟
اگر در آینده قصد بارداری دارید ، قبل از اقدام به جراحی پروتز سینه به جراح خود اطلاع دهید و بگویید که میخواهید فرزندتان از شیر مادر تغذیه کنند. در این صورت جراح برای پیشگیری از مشکلاتی امکان دارد به وجود بیایند ، بهترین روش برای قرار دادن ایمپلنت ها را به شما پیشنهاد می دهد. در نهایت می توانید عمل زیبایی پروتز سینه را تا بعد از شیردهی به تاخیر بیندازید تا چالش های نادر در زمان شیردهی را کنترل کنید.
پس از پروتز سینه می توان شیردوشی را با پمپ انجام داد ؟
استفاده از ابزار های مخصوص شیردوشی بعد از عمل پروتز سینه بی خطر است ؛ البته نباید از شیر دوش به صورت پمپاژ خشک استفاده کرد. این وضعیت نوک سینه را تحریک می کند و باعث جلوگیری از تخلیه شیر مادر می شود. برای اطمینان از تامین شدن شیر نوزاد بعد از هر وعده شیردهی ، از شیردوش برای تحریک غدد تولید شیر استفاده کنید.
شیردهی باعث تغییر حالت سینه های پروتز شده می شود؟
به طور کلی تغییری در شکل و حجم ایمپلنت ها بعد از دوره شیر دادن به وجود نمی آید. البته بسته به شرایط مادر ممکن است عده ای دچار شل شدگی پوست سینه یا تغییر محل قرار گیری پروتز مواجه شوند. برای این که شکل سینه از حالت ایده آل شما خارج نشود ، بهتر است عمل پروتز پستان را تا پس از آخرین زایمان به تاخیر بیندازید.